Dr Tanja Radenkov otkriva svetske trendove u estetici


Dr Tanja Radenkov, magistar i specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije, postigla je svetski uspeh. Univerzitet u Oksfordu odao joj je priznanje za najbolju medicinsku praksu za 2017. godinu.

Dr Tanja Radenkov otkriva nam koji estetski trendovi su trenutno najpopularniji u svetu, a dostupni su i u Srbiji.

Nagrada „Best medical practise” dodeljuje se za stručnost, postignute rezultate i primenu sigurnih i efikasnih metoda lečenja.


Najveće interesovanje u antiejdžing industriji vlada za hijaluronskim filerima. Hijaluron je uveo revoluciju u estetsku medicinu i značajno doprineo unapređenju i očuvanju lepote. On koži daje jedrinu, tonus i glatkoću. Hijaluronska kiselina se prirodno stvara u našem organizmu i najmoćnije vezuje vodu: jedan njen molekul uzima čak 550 molekula vode. Zato naše lice izgleda sveže i hidrirano. Međutim, već u ranim tridesetim koncentracija hijaluronske kiseline i njen kvalitet počinju da opadaju. Kao posledica toga javljaju se bore, fleke, pege, koža deluje usahlo.

Hijaluronski fileri mogu u potpunosti ulepšati lice žene srednjih godina bez odlaska „pod nož“. Reč je o potpuno bezbednoj proceduri, čiji su efekti vidljivi odmah. Sa njom je najbolje početi čim se pojave prve, najfinije bore, jer se tada lako koriguju, a koža nam je zahvalna. Filer joj daje zdrav, zaravnjen i jedar izgled.

Konsultacije


Hijaluronom se popunjavaju nazolabijalne bore, koriguju usne, ulepšava nos i ublažavaju izraziti podočnjaci. A šta nam je činiti kada imamo izražene mimične bore – “smejalice”, “mrštalice”?
Tada na scenu stupa botulinum toksin, popularno – botoks. On deluje na dinamičke bore, tj. bore koje nastaju različitim ekspresijama lica (kada se smejemo, mrštimo ili čudimo). Ovaj tretman najbolji je izbor kada postoji asimetrija kapaka ili obrva, za uklanjanje brazdi i bora na čelu, u uglovima i oko očiju, između obrva, na nosu i oko nosa. Injektovanjem botulin toksina parališe se dejstvo pojedinih mišića i sprečava se nastanak novih bora i produbljivanje već nastalih. Kako lice ne bi delovalo smrznuto i plastično, neophodno je da se pravilno aplicira adekvatna doza, za šta je presudno iskustvo lekara.

Muškarcima je najvažnija kosa

Poslednjih godina ulepšavanje je za jači pol prestalo da bude tabu. Biti negovan je danas jednostavno imperativ.

Muški pacijenti u polikliniku Eterna dolaze zbog tretmana botoksom, hijaluronom, kako bi oblikovali telo lipolizom… a najčešće zbog transplantacije kose. Kada je reč o presađivanju kose, AHT metod koji ekskluzivno primenjujemo, donosi procenat uspešnosti 90%. Opadanje kose je česta pojava sa kojom se sretne oko 70% muškaraca i žena. Kod većine ljudi afektovani opadanjem kose najčešći izbor je onaj koji je najjeftiniji (šamponi, losioni) međutim oni svakako nisi najdelotvorniji. U prvom stadijumu potrebno je doći u ordinaciju na pregled. Najčešće se kreće sa blažim tretmanima a to je PRP tretman. u većini slučajeva neophodno presađivanje kose.Individualni pristup svakom pacijentu je nešto na čemu dr Tanja Radenkov insistira. Do prilagođene formule zdravlja i lepote dolazi se u poliklinici Eterna, koja se nalazi u srcu Vračara. Konsultacije i savetovanje sa doktorkom Radenkov su besplatni.

Нема коментара:

Постави коментар