Kosa vam je slaba i opada? Spas je u kuhinji!

Maska za kosu sa cimetom ubrzava rast kose

Cimet je izuzetno popularan aromatični začin koji osim što se koristi u mnogim kuhinjama sveta, blagotvorno deluje na kosu.

Ovaj začin čini kosu sjajnijom, mekšom i svilenkastijom, a osim toga je i bezbedna alternativa sredstvima za izbeljivanje kose. Izuzetno je bogat vitaminima i antioksidansima. Maska za kosu sa cimetom jača folikule dlake i ubrzava rast kose.

Cimetom možete posvetliti kosu

Želite da posvetlite kosu, ali da je pritom ne oštetite? Priroda ima rešenje za vas. Probajte sa maskom od cimeta koju možete napraviti na sledeći način:
U staklenoj ili plastičnoj posudi pomešati 3 kašike cimeta, 3 kašike meda i 5 do 6 kašika balzama za kosu. Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podelite je na pramenove. Potom ravnomerno rasporediti prethodno pripremljenu mešavinu, ali ne utrljavati u kožu glave. Kosu uvijteu punđu, stavite najlonsku kesu i peškir i ostavite da odstoji pola sata. Zatim skinite peškir i ostavite kesu na glavi da stoji još 4-5 sati. Nakon toga, kosu dobro isprati toplom vodom.
U zavisnosti od vaše boje i strukture kose moguće je da nećete odmah postići željenu nijansu. Ipak, nemojte se razočarati i  ako želite još više posvetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska vašoj kosi zagarantovano će dati mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaće je. maska od cimeta naročito prija osobama sa masnom kosom. Ako imate suvu kosu, u masku slobodno dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.

Cimet sprečava opadanje kose

Cimet je izuzetno veoma koristan protiv opadanja kose. Aromatično ulje cimeta blagotvorno delje na kosu i sprečava njeno opadanje. Preporučuje se postepeno nanošenje ulja na celu glavu. Nakon masaže, ulje treba dobro isprati. Cimet je jedan od najboljih prirodnih stimulatora rasta kose, ima sličan efekat kao beli luk i pivski kvasac. Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči preterano opadanje kose. Pored ulja, možete napraviti i masku protiv opadanja kose. Potrebno je pomešati dve kašičice cimeta i jedno jaje, pa staviti u pola šoljice toplog maslinovog ulja i sve to dobro promešati. Dobijenu smesu utrljati u koren vlasi i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар