Savršena frizura i bez frizera? Da, moguće je!

Kako se probuditi sa savršenom frizurom?

Da li ste i vi od onih žena koje maštaju da se svako jutro bude sa savršenom kosom, tačnije što prirodnijom i što svilenkastijom kosom? E pa drage dame, možete to postići. Kao prvo, nikada, ali baš nikada, nemojte da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju, lomljenju i opadanju.
Ako želite da imate lepu i sjajnu kosu probajte trikove koje možete pročitati u nastavku teksta.

Ovih 7 trikova će učiniti da imate savršenu frizuru. Zato, trudite se da praktikujte ove savete svako veče pred spavanje.

 Kosu vežite u pletenicu

Ako želite da ujutru imate talasastu, prirodnu, kosu, pre spavanja napravite kikice ili riblju kost. Ali isključivo sa suvom kosom, nikako to nemojte raditi sa mokrom kosom.

 Koristite kokosovo ulje

Poznato je da je kokosovo ulje izuzetno hranljivo za kosu. Zato, pre spavanja nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prođite samo kroz krajeve kose, ali nikako nemojte ići skroz do temena glave i korena kose.

 Koristite aloja vera gel

Aloja hidrira suvu kosu. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju. Zatim pripremljenom mešavinom poprskajte kosu pred spavanje.

 Probajte mleko za telo

Razmažite nekoliko kapi mleka za telo na rukama, a zatim lagano nanesite na krajeve kose te je raščešljajte.

 Napravite punđu

Još jedan način da ujutru imate talasastu kosu, jeste da umesto pletenice, napravite punđu na vrh glave, ali blago zategnutu.

Bebi puder za "čistu" kosu

Imate masnu kosu, ali nemate ujutro vremena da je operete. Da li ste znale da masnoću možete neutralisati bebi puderom koji pre spavanja treba da utrljate do korena kose, duž celog razdelja i sa strana.

 Ne bacajte puknute najlon čarape

Uveče vežite pre spavanja punđu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon čarape. Na ovaj način, imaćete mekane i glatke vlasi.

Foto: pexels.com

1 коментар:

  1. Mislim da je nocna mora vecine zena tanka kosa i ona koja opada. Nayalost podvrgavanje stalnim promenama boje i farbama uticu na ovakve posledice po kosu. Jos gore je sto vecina zena postaje primorana da se podvrgne raznim metodama transplatacije kose. Dok je kod muskaraca to lakse - celav -pa sta, sed - pa sta?

    ОдговориИзбриши