Proleće je vreme da vaša kosa zablista!

Nega kose u proleće


Stiglo je proleće i vreme je da vašu kosu pripremite za toplije dane koje su pred nama, te da ih dočćekate u punom sjaju. Ipak, činjenica je da zimi kosa neretko postane krhka, suva i lako se lomi, te opada, zbog spoljašnjih uticaja, te joj je potrebna dodatna nega.


U nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko saveta kako da kosu vratite u život.

1. Povećajte volumen kose

Ako vam kosa deluje slepljeno, biklo bi dobro da izaberete šampon i regenerator za volumen. Nakon pranja, kosu isprskajte uljem za jačanje, spustite glavu i prosušite fenom. Osim toga, prilikom sušenja stavite difuzer nastavak na fen, jer će doprineti bujnijoj kosi.

2. Masirajte teme kružnim pokretima

Stručnjaci savetuju da makar jednom nedeljno masirate teme kako bi koren kose bio snabdeven hranljivim sastojcima, a koža glave elastična. Kružnim masirajućim pokretima utrljajte neko ulje za jačanje kose. Tako će se proizvod najbolje apsorbovati i pojačaćete cirkulaciju.

3. Koristite serum za kosu
Vašoj kosi neophodna je dodatna nega i tokom toplijih dana. Stoga, kako biste dodali vlagu i zaštitili kosu od sunca koristite serum.

4. Zamenite četke
Zaboravite na plastične četke – kupite one napravljene od prirodnih materijala. Takve četke su izvrsne za kosu, jer je ne lome. Redovno je češljajte kako bi rasporedili prirodna ulja ravnomerno.

A koje su boje hit za 2017. godinu, pročitajte u nastavku teksta.

Moka
Ako ste od onih dama koje žele i vole elegantna izgled, preporučujemo vam hladno čokoladno smeđu boju sa savršeno suptilnim zlatnim nitima. Ova boja će dominirati ove godine.

Platinasto plava
Za razliku od drugih nijansi plave boje, platinasto plava pruža šik, a pritom seksi izgled. Ipak, znajte da iziskuje posebnu negu za razliku od drugih.

Čokoladno smeđa
Ova čokoladno braon je prava stvar za proleće. Odlično će se kombinovati sa jarkim bojama i smelim dezenima koji će se nositi ovog proleća, pa i leta.

Siva
Siva je ponovo IN. Ali, ove sezone je delimično osvežena i ide u kombinaciji sa plavim i belim pramenovima.

Foto: pixabay.com

1 коментар:

  1. Jos bih mogla dodati upotrebu biljnih ulja kako bi se sprečilo pojačano opadanje kose, posebno u prlećnim danima. Više možete pročitati ovde
    http://www.ahttransplantacijakose.com/top-5-biljnih-ulja-koja-sprecavaju-opadanje-kose

    ОдговориИзбриши