U nekoliko koraka možete imati bujnu, zdravu i sjajnu kosu!

Bujna, zdrava i sjajna kosa je definitivno glavni adut svake žene

Činjenica je da je jedan od glavnih aduta žena bujna, zdrava i sjajna kosa, te ne čudi što joj mnoge posvećuju toliko pažnje. Kako biste imale lepu i zdravu kosu, stručnjaci preporučuju negu kose alojom, pantenolom, jabukovim sirćetom, kao i maskama koje jačaju koren kose.


Aloja pospešuje rast kose
Potrebno je da prepolovite nekoliko listova aloje i iscedite sok, a potom ga umasirajte u koren kose. Zatim ostavite da deluje minimum dva sata ili duže, a potom isperite.

Kosa je zdravija sa pantenolom
Sintetički vitamin B5 pomaže u obnovi folikula i sprečava opadanje. Potrebno je da kosu redovno operete, a zatim nanesete pantenol – naročito dobro utrljajte u teme. Pantenol nanet na na kosu celom dužinom sprečava naelektrisanje kose.

Kosu ispirajte hladnom vodom
Nakon što kosu operete na uobičajen način, za poslednje ispiranje koristite hladnu vodu. Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju, te pomaže brži rast kose i čini je sjajnijom.

Jabukovo sirće aktivira folikule kose
Izbacite iz upotrebe regenerator za kosu. Kao adekvatnu zamenu koristite jabukovo sirće, koje budući da nema intenzivan miris ne morate ni da ispirate.

Napravite proteinsku masku
Umutite dva belanceta sobne temperature i umasirajte na koren kose. Potom umotajte glavu toplim peškirom i ostavite da deluje najmanje pola sata.

Maska od jaja i konjaka
Ova maska čini kosu jačom, punijom i stimuliše njen rast. Umutite dva jajeta i čašu konjaka, a potom smesu nanesite na koren kose. Ukoliko želite da vlasi budu mekše, dodajte malo maslinovog ulja i nanesite na celu dužinu kose.

Eterična ulja dobra za folikule kose
Eterična ulja jojobe, lavande, badema, ruzmarina i majčine dušice blagotvorno deluju na folikul kose. Ulje po izboru pomešajte s kokosovim uljem pa pripremljenu smesu nanesite na koren kose i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći. Potom kosu operite na uobičajen način.

Kvasac sprečava opadanje
Maska od kvasca sprečava opadanje kose i korisna je za negu tokom hladnih dana. Razmutite u malo mleka kašičicu meda i 20 grama svežeg kvasca, te ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim nanesite na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Umotajte je najlonskom kesom i peškirom, kako bi hranljivi sastojci prodrli u koren dlake i ostavite da stoji najmanje sat vremena, a zatim je isperite mlakom vodom.

Foto: pixabay.com


Нема коментара:

Постави коментар