Imate masnu kosu? Evo par saveta kako da joj pomognete


Stres, loša ishrana i svakodnevna loša praksa nege kose mogu veoma da naškode vašoj kosi. Pored toga, pogrešno pranje kose, feniranje i loša četka mogu doprineti lošem zdravlju kose i zamašćivanju temena vaše kose.



Srećom postoje prirodne supstance koje možete nabaviti u svakom supermakretu a koje u mnogome mogu doprineti podizanju zdravlja kose i vašeg temena koje više neće biti masno, a vaša kosa će zgledati bujnije, i lepše.

Jedan od odličnih sastonaka ja negu vaše kose i u borbi protiv masne kose jeste prašak za pecivo. Osim što delotvrono deluje na teme i koren kose oslobađajući ga tako viška masnoće njegove korisne materije oslobađaju i od peruti i ostalih nečistoća.


Probajte da napravite šampon od praška za pecivo i isprobajte na svojoj kosi. Možda uspete da rešite problem koji Vas muči.

Sastojci: Kašičica praška za pecivo i šolja vode.

Priprema: Sjedinite ova dva sastojka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nakon toga utvrljajte ovu smesu na temen kose. Nakon toga, sve što je potrebno jeste da kosu isperete mešavinom jabukovog sirćeta i jedne šolje vode.

Obratite pažnju da je moguća reakcija vašeg temena na ove supstance koje nanosite. No nemojte da brinete jer je to samo reakcija vašeg temena na promenu s obzirom da ste do sada koristili industrijske šampone

Belance može isto imati delotvorno dejstvo na masnu kosu te možete na vašu kosu nanositi i umućeno belance.

Kopriva je sigurno jedna od najblagotvonijih biljaka za negu kose. Osim što pomaže u smanjivanju lučenja masnoće, onda je i odličan sastonak za borbu protiv opadanja kose i peruti.

Koliko god se činilo logičnim da perete kosu svaki dan, nemojte to činiti bez obzira koji šampon za kosu koristite. Pravljenjem pauze u pranju ćete dopustiti vašoj kosi da se oporavi i ona će se vremenom, sama po sebi manje mastiti.

Нема коментара:

Постави коментар