Zašto muškarci ne misle da je ćelavost znak muževnosti i snage?


Kako ćelavost utiče na samopouzdanje?

Većina muškaraca ne može da prihvati činjenicu da su zauvek oćelavili i to ih veoma pogađa, više i od pojave sedih vlasi koje se smatraju šarmantnim, dok ćelavost, nikako nije šarmantna.
Prema istraživanjima muškarci koji briju glavu deluju muževnije i snažnije i to je način da se reši problem gubitka kose, a u isto vreme ostavljaju utisak na ženski pol da su snažniji. Sa ovom činjenicom se slažu žene, dok većina muškaraca ne misli tako. Pripadnici jačeg pola ćelavost ne doživljavaju kao nešto pozitivno već naprotiv, gube samopouzdanje.
Većina žena će izjaviti da im ne smeta kada muškarac nema kosu, naročito ako još i pored toga rade na svom telu, redovno treniraju i zdravo se hrane. Takav izgled muškarca ženu ne ostavlja ravnodušnom i asocira ih na snagu i muškost.
Muškarci koji se bore sa ovim problemom probali su razne vrste biljnih kapi, šampona, losiona. Za korišćenje ovih alternativnih rešenja treba izdvojiti dosta vremena bez efikasnijih rezultata i često veoma velike troškove. Trajno rešenje protiv opadanja kose je sada dostupno i nije više stvar luksuza, a to je transplantacija kose.
Za transplantaciju kose se u današnje vreme opredeljuju i muškarci i žene, različitih finansijskih mogućnosti. Ako se odlučite za transplantaciju kosu imajte u vidu da je najvažnije izabrati pravu ordinaciju koja se bavi transplantacijom duži niz godina i koja je specijalizovana za ovu oblast. Ljudi koji imaju problem opadanja kose, često žele da se što pre reše ćelavosti te su često i žrtve prevare. Zato treba voditi računa kako pravite izbor klinike.  AHT metoda transplantacije kose je jedina metoda koja koristi elemente za stabilizaciju postojećih folikula i dodatnu vitalnost za preživljavanje novih folikula. AHT metod je postao vodeći metod na Balkanu zahvaljujući bezbolnoj proceduri i prirodnom izgledu.

Нема коментара:

Постави коментар