Ženska i muška frontalna linija


Gusta kosa ne krasi samo žene, nego i muškarce. Gusta kosa je kod muškaraca bila znak muževnosti a kod žena razlog zbog čega se na ulici okreću. Za mladalački izgled jer presudna frontalna linija kose, te proređivanje frontalnog dela i povlačenje prednje linije dolazi sa godinama i ostavljaju utisak naglog starenja.
Kod pacijenata, trihološka analiza pokazuje znakove atrofije korena dlake i kože glave, što znači smanjenje mogućnosti rasta kose. Samo postupkom transplantacije se mogu nadoknaditi trajno izgubljene vlasi kose. Presađivanje čvrstih dlaka omogućava rezultate, koji bi ukoliko daju odličnu gustoću u prednjem delu, pacijenta ostavili zadovoljnim. Kada je prednji deo glave u pitanju, broj presađenih dlaka je jako bitan. 3000 pravilno distribuiranih graftova u frontalnom delu, daje zadovoljavajuće estetske rezultate nakon 1 godine od presađivanja kose. Veliki napredak u hirurgiji i pojava nove aparature poslednjih godina, dovelo je do toga da procedure koje su nekada davala izgled lutke, posle presađivanja/transplantacije kose, sada su zamenjene tehnikama sa mikro i mini graftovima, gde se presađuju folikuli koji sadrže jednu dlaku.
Hirurzima je omogućeno, upotrebom nežnijih i tanjih dlaka i moderne hirurške opreme, da izvedu uspešnu transplantaciju koja će biti individualna za svakog pacijenta i koja za rezultat ima prirodan izgled. Posmatrajte osobu koja nema proređenu kosu i primetićete kako su dlake u frontalnoj liniji mnogo tanje, ne idu u ravnu liniju, a da prema zadnjem delu dlake postaju čvršće i guste. Stvaranje  prirodne, idealne frontalne linije kose, iziskuje veliko hirurško iskustvo.


Нема коментара:

Постави коментар